Την Παρασκευή 8/3/2024 οι μαθητές της Γ΄ Τάξης του σχολείου συμμετείχαν στο εξ αποστάσεως Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο «Κλιματική αλλαγή. Γιατί με νοιάζει;» από το ΚΕΠΕΑ Βιστωνίδας. Η δράση πραγματοποιήθηκε από κοινού με τους μαθητές των Γυμνασίων Σουφλίου και Φερών και του 5ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης, και εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης «Βελτίωση των σχέσεων μαθητών από σχολεία του νομού: Δίκτυα σχολείων για την κοινωνική ευαισθητοποίηση και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας» στο άξονα «Σχέσεις μεταξύ μαθητών» της εσωτερικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας.

Τα τέσσερα Γυμνάσια, συνεχίζοντας τη συνεργασία τους στα πλαίσια του δικτύου σχολείων, οργάνωσαν την κοινή συμμετοχή των μαθητών στο Πρόγραμμα του ΚΕΠΕΑ Βιστωνίδας. Οι μαθητές μας ενημερώθηκαν για το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων  που συντελούν σε αυτό και αντάλλαξαν προβληματισμούς σχετικά με την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος. Μέσα από τη συζήτηση αναδείχθηκε η σημασία της ενεργής συμμετοχής όλων μας στη δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η αναγκαιότητα της ευρύτερης συνεργασίας των πολιτών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων που απειλούν τον πλανήτη μας!

 Ευχαριστούμε τους συναδέλφους και τους μαθητές των συμμετεχόντων σχολείων καθώς και το ΚΕΠΕΑ Βιστωνίδας για τη συμβολή του στην υλοποίηση της δράσης.