Δεύτερη συμμετοχή του σχολείου μας σε ευρωπαϊκό eTwinning πρόγραμμα με τον τίτλο «Mytho Sustain: through  myths, towards to the future» . Μαθητές του Β4 τμήματος του σχολείου μας θα συνεργαστούν με ευρωπαίους  συμμαθητές τους από σχολεία της Γεωργίας, της Ρουμανίας και της Ελλάδας. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα και θα διαρκέσει από τον Δεκέμβριο του 2023 έως τον Μάιο του 2024.

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Καλαντζή Βασιλική , Λεμονάκη Μαρία

Ο ιστότοπος του έργου: https://school-education.ec.europa.eu/en/etwinning/projects/mythosustain-through-myths-towards-future/twinspace

Μερικά λόγια για το έργο :

Το MythoSustain είναι ένα έργο eTwinning που φιλοδοξεί να συνδυάσει αρχαίους μύθους και λαϊκές ιστορίες με τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι 17 ΣΒΑ του ΟΗΕ. Οι μαθητές του K12 από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες θα εξερευνήσουν μυθολογικές ιστορίες που συνδυάζουν απρόσκοπτα τους αρχαίους μύθους με τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες κοινωνίες στον 21ο αιώνα. Θα συνεργαστούν για να εξερευνήσουν τη μυθολογία και να ερμηνεύσουν λαϊκές ιστορίες και μύθους σε ένα σύγχρονο πλαίσιο, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα τις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου, όπως η φτώχεια, ο σεξισμός και η κλιματική κρίση.

Το έργο φιλοδοξεί να προωθήσει τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που περιγράφονται από τα Ηνωμένα Έθνη μέσω της μελέτης της μυθολογίας. Ο κύριος στόχος του έργου είναι η προώθηση της πολιτιστικής συνείδησης και της κριτικής σκέψης, του γραμματισμού και της ψηφιακής ικανότητας. Το έργο θα ενσωματώσει μερικούς από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και πιο συγκεκριμένα, τους ακόλουθους: στόχο 5 για την ισότητα των φύλων, ενώ θα διερευνήσει και θα συζητήσει μύθους που σχετίζονται με τους ρόλους και τα στερεότυπα των φύλων. Επιπλέον, το έργο θα εργαστεί στον στόχο 10 σχετικά με την κοινωνική ανισότητα, ενώ θα συζητήσει τη συμπερίληψη και τη διαφορετικότητα και θα διερευνήσει μύθους που αντιμετωπίζουν ζητήματα διακρίσεων, ανισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Τέλος, ο στόχος 11 για τη βιωσιμότητα, διερευνώντας παράλληλα μύθους που προάγουν την οικολογική συνείδηση και τις βιώσιμες πρακτικές.